Deel dit artikel:

Alle hellingen van Omloop Het Nieuwsblad

De Omloop Het Nieuwsblad is meteen een stevige openingskoers met dertien hellingen, waaronder de Muur van Geraardsbergen en Wolvenberg. Bekijk hier alle klimgegevens en de drie nieuwe beklimmingen!

Vergeleken met vorig jaar komen er twee hellingen bij en wordt er eentje vervangen, wat het totaal aantal hellingen op dertien brengt. De bekendste daarvan blijft de Muur van Geraardsbergen, die al vroeg in het parcours zit. Net als de vorige jaren dokkeren de renners drie keer over de kasseien van de Haaghoek. Maar in het begin, nog voor de muur, komen er twee hellingen bij: Tenbosse, die we nog kennen van de ‘oude’ Ronde, en Eikenmolen.

Het zwaartepunt van de koers volgt na 134 km met de Kruisberg en de rest van de hellingen, maar ook met nog acht kasseistroken die elkaar snel opvolgen. Op die manier wordt de Omloop opnieuw een afvallingskoers waarin de sterksten zullen overblijven. De laatste helling is – door wegenwerken – niet langer de Molenberg, maar wel Boembeke, een geasfalteerde en niet al te steile klim.

De Omloop komt trouwens niet aan op het Sint-Pietersplein maar aan het Citadelpark, vanwege de Halfvastenfoor.

Hieronder kun je alle hellingen aanklikken om de klimgegevens, het profiel en het Strava-segment te zien.

Wil je na het zien van de koers zelf op de fiets springen om een groot deel van die hellingen omhoog te rijden? Dan kun je op 12 maart naar Gent afzakken voor de Omloop van Vlaanderen, de eerste rit van de DVV Cycling Tour (zie link onderaan). Vooral zin in de Muur van Geraardsbergen? Dan moet je op 16 april naar de Peter Van Petegem Classic in Aalst.

Hellingen Omloop Het Nieuwsblad

1. Leberg

2. Berendries

3. Tenbosse

4. Eikenmolen

5. Muur van Geraardsbergen

6. Valkenberg

7. Kaperij

8. Kruisberg

9. Taaienberg

10. Eikenberg

11. Wolvenberg

12. Leberg

13. Boembeke