Deel dit artikel:

Algemene krachttraining voor wielrenners

Krachttraining in zaal heeft allerlei voordelen. De winterperiode is immers niet de meest aangename tijd van het jaar om constant buiten of op de rollen te trainen. Download het trainingsschema van Cyclo Sprint!


Krachttraining in zaal vormt dan een welgekomen afwisseling. Het is aan te raden om de beenspieren te trainen met oefeningen die de fietsbeweging zoveel mogelijk benaderen, zoals de squat of de leg press. Op die manier garandeer je een optimale transfer van de krachtwinst in zaal naar de kracht die je straks uitoefent op de pedalen.

Het is zeer belangrijk dat iedere renner een krachttrainingsprogramma krijgt met een werkbelasting die is opgesteld aan de hand van individueel bepaalde gegevens. Dit wil zeggen dat de keuze van de oefeningen, het aantal reeksen en herhalingen, de snelheid van uitvoering alsook het gewicht dat wordt gebruikt voor iedere renner verschillend kan zijn.
Lees meer in Cyclo Sprint
Het volledige artikel vindt u deze maand in Cyclo Sprint, die vanaf dinsdag 7 december in de winkel ligt. Op de website van Cyclo Sprint kan je gratis een volledig trainingsschema downloaden.