Deel dit artikel:

AG-NXTG ook met Soudal en Quick-Step

In 2023 zal het damesteam AG Insurance – NXTG met twee nieuwe cosponsors meteen ook AG Insurance – Soudal Quick-Step heten. Kansen geven aan jonge talenten om te ontwikkelen doet de ploeg voortaan met een drieledige opleidingsstructuur waarin vanaf 2023 ook een eliteteam hoort.

Het vrouwenteam van CEO Patrick Lefevere, teammanager Natascha den Ouden en ploegleidster Jolien D’hoore verschijnt vanaf 1 januari 2023 dus aan de start als AG Insurance – Soudal Quick-Step. Jonge talenten ontwikkelen en naar de wereldtop brengen is het doel. De drieledige structuur – juniorenploeg (U19), een U23-opleidingsteam en een eliteteam – verzorgt de doorstroming.

Duurzame groei

“Om de top van het vrouwenwielrennen te verbreden, moet je werken vanaf de basis”, legt teammanager Natascha den Ouden uit. We zijn blij dat ons verhaal van duurzame groei aanslaat: de afgelopen maanden hebben we niet alleen nieuwe jonge talenten aangetrokken, maar ook ervaren rensters om de jongeren te begeleiden. We hebben voor volgend seizoen ook een eliteteam gevormd, dat voor de helft bestaat uit meisjes die doorgroeien vanuit ons U23-team. En met Soudal en Quick-Step hebben we nu naast AG Insurance twee nieuwe sponsors aangetrokken die een hart hebben voor de koers, die rotsvast geloven in ons verhaal en die ons de nodige stabiliteit bieden om verder te groeien.”

Nieuwe outfits

AG Insurance-Soudal Quick-Step onthulde meteen ook de wieleroutfits voor het seizoen 2023. De outfit is van het sportmerk Castelli. Blauw blijft de hoofdkleur van de wielertrui en broek. Op de wielertrui valt de horizontale witte streep op, die hoofdsponsor AG Insurance vermeldt. Cosponsors Soudal en Quick-Step prijken op de mouwen. De rensters zullen de trui vanaf 2023 dragen in heel wat toonaangevende wedstrijden.