Deel dit artikel:

Aftellen naar Lotto 24 Hours Bicyle Race

Over een dikke week wordt het circuit van Zolder ingenomen door meer dan 100 recreatieve wielerteams op de Lotto 24 Hours Bicyle Race. Enkele nieuwtjes over dit event op een rij.


Meer dan 100 tems zullen van de partij zijn op 27 en 28 september. (foto Jacques Letihon)
Meer dan 100 teams hebben zich al ingeschreven voor de 24u aflossingswedstrijd op 27 en 28 september. Onder hen ook enkele dames- en gemengde teams. Het deelnemersveld zal met enkele Nederlanders, Fransen en Britten trouwens internationaal getint zijn.

Eén deelnemer uit La Louvière zal de 24 uren alvast solo volmaken. Mogelijk wordt zijn voorbeeld nog gevolgd door enkele dapperen. Wie zelf nog wil meedoen, kan zijn team trouwens nog inschrijven tot donderdag 25 september.

Fietsenleverancier Ridley zal met een team van de partij zijn en de organisatie kreeg zelfs aan aanvraag van een team uit de Continental Tour. Deze wordt momenteel nog in beraad gehouden.

Hoofdsponsor Lotto, die dit jaar zijn 50ste verjaardag viert, wil graag deelnemen met een team 50-jarigen en is daarvoor nog volop op zoek naar kandidaten.

De Lotto 24 Hours Bicycle Race @ Zolder vindt op een automobielcircuit plaats en dus zijn er ook heel wat initiatieven uit die hoek. Niet minder dan 20 teams uit de autosector zullen erbij zijn.

Zo zal het Limburgse PK Carsport Team, met Anthony Kumpen en co, nu ook zijn beste beentje voorzetten op twee wielen. Een mooie strijd valt ook te verwachten tussen de verantwoordelijken van Circuit Zolder en die van Spa-Francorchamps.

Het publiek kan zich naast de wedstrijd vermaken op nevenactiviteiten, zoals het Salon van de Fiets dat mede georgansieerd wordt door ex-profrenner Marc Streel. Er zal 500m² verkoopsruimte ter beschikking zijn voor tweedehands fietsen, uitrustingen enzovoort.