Deel dit artikel:

Aftellen naar Eurobike

Over twee weken opent in het Duitse Friedrichshafen de grootste fietsbeurs ter wereld opnieuw zijn deuren. Bekijk nu al wat Eurobike 2011 zoal te bieden heeft.


Er worden 35.000 specialisten uit de fietsindustrie verwacht in Friedrichshafen. (foto eurobike)
Eurobike is al aan zijn 19de editie toe. Van 1 tot en met 4 september stellen 1.090 standhouders in Friedrichshafen hun nieuwste producten en diensten. Met 14 hallen en een openluchtsite met een totaaloppervlakte van 100.000 m² is Eurobike opnieuw groter dan ooit tevoren.

Wat ook groter dan ooit tevoren zal zijn is de testzone voor elektrische fietsen. Er is zelfs een lange rechte straat met een helling op het einde voor de zogenaamde speed-pedelecs, elektrische fietsen die harder kunnen dan 40 km/u.

Op de 19de Eurobike zal er ook opnieuw een altijd drukbezochte Bike Fashion Show gehouden worden. Andere belangrijke side-kicks zijn de Demo-day, waarop een dag voor het begin van de beurs al tal van previews gehouden worden, en de Eurobike Awards die dit jaar al voor de 6de keer uitgereikt worden. 

Er worden 35.000 fietsspecialisten uit 69 landen verwacht in Friedrichshafen. Daarnaast zullen ook meer dan 1.500 journalisten uit 36 landen de weg naar Eurobike vinden.

De eerstvolgende grote fietsbeurs in de buurt na Eurobike is Bikemotion Benelux, dat doorgaat in de Jaarbeurs Utrecht van 22 tot 24 oktober. In eigen land is het wachten tot 21/22/23 januari 2011 vooraleer het fietsencircus neerstrijkt in Kortrijk Xpo op Velofollies.