Deel dit artikel:

825 keer Paterberg in één week

Patrick De Cridts heeft in zeven dagen tijd 825 keer de Paterberg beklommen en bewees nogmaals dat diabeten aan duursport kunnen doen. Oorspronkelijk was zijn doel 1000 beklimmingen, maar dat bleek net iets te hoog gegrepen.


Patrick De Cridts. (foto kris heytens)
“Ik ben zeker niet verbitterd”, blikt De Cridts terug in Het Nieuwsblad. “Tot de laatste minuut ben ik blijven hopen op het einddoel van duizend beklimmingen, maar op aanraden van mijn dokter en kinesist heb ik uiteindelijk vrijdagavond om 18 uur beslist de strijd voorlopig te staken.”

“Het lichaam van Patrick was danig vermoeid en meer dan dringend aan rust toe”, aldus kinesist Vandenhaesevelde. “Door blokkages in de nek slaagde hij er niet meer in om op een menselijke manier de helling te beklimmen en af te dalen.”

“Met enkele mensen hebben we hem doen inzien dat zijn missie hoe dan ook geslaagd was. Hij wou bewijzen dat diabeten aan duursport kunnen doen en daar is hij zeker in geslaagd.”

De Cridts heeft de voorbije week enorm afgezien, maar vindt toch dat hij geslaagd is in zijn missie. “Ik heb mijn grenzen meer dan eens moeten verleggen om te kunnen doorgaan. Tijdens mijn recordpoging heb ik jongelui met diabetes op bezoek gekregen die zich enorm hebben opgetrokken aan mijn prestatie. Ik heb hen aangetoond dat zij, ondanks hun ziekte, toch nog kunnen sporten, iets wat hen door de medische wereld was afgeraden.”

De diabetespatiënt hoopt dat hij met zijn prestatie sponsors zover kan krijgen om mee te helpen een wielerploeg voor suikerzieken op te starten. “Er zijn voldoende jongelui die zich bij die ploeg willen aansluiten.”