Deel dit artikel:

81-jarige maakt zich op voor zes cols

Frans Celen uit het Antwerpse Herselt mag dan al 81 jaar zijn, dat weerhoudt hem er niet van om volgende zomer zes cols in de omgeving van de Mont Ventoux te beklimmen. Ondanks een polsoperatie is de kranige bejaarde al volop aan het trainen.

Frans zal de zes cols in juni beklimmen tijdens La Cannibale, een 173 kilometer lange rit georganiseerd door Sporta. Met zijn 81 jaar is de Kempenaar de oudste deelnemer aan de tocht. “Hoe ver ik ga komen, weet ik niet. We gaan in ieder geval ons best doen, maar ik ga me geen pijn doen”, zegt Frans in Het Laatste Nieuws.

Momenteel herstelt de fietser nog van een operatie aan de rechterpols en over enkele weken is ook zijn linkerpols aan de beurt. “Volgens de dokter zit ik begin maart terug op de fiets. Eigenlijk zit ik nu al stiekem op de fiets. Dagelijks train ik op de hometrainer, want daarvoor heb ik geen handen nodig hé.”

Na zijn herstel kan Frans echt voluit beginnen trainen. Dat betekent twee keer per week alleen en dan nog een derde keer met de club. “Ik ben dan meestal hele dagen onderweg. Zo fiets ik bijvoorbeeld naar Geraardsbergen. Dan vertrek ik ’s ochtends heel vroeg en kom ik ’s avonds heel laat terug thuis. Zolang ik dat kan blijven doe, doe ik dat. Fietsen heeft nu eenmaal altijd in mijn bloed gezeten.”