Deel dit artikel:

75 jaar Campa te boek

Campagnolo viert zijn 75-jarig bestaan met een nieuw boek. De volledige Campageschiedenis wordt hierin tot in de details uit de doeken gedaan.


Het 160 pagina’s tellende boek doet de volledige geschiedenis van Campa uit de doeken.
Campagnolo’s rijke geschiedenis in het wielrennen begon met stichter Tullio Campagnolo. Tulio was zelf renner en begon betere fietsonderdelen te maken omdat de uitrusting van dat moment volgens hem niet voldeed aan de eisen van de competitiesport. 

Campagnolo creëerde regelmatig een reeks gepatenteerde ontwerpen die vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn als de fundamentele normen waarop de moderne onderdelen gebaseerd zijn.

Campagnolo’s meesterschap in geavanceerde materialen is ongeëvenaard. Als pionier in het gebruik van titanium, magnesium, aluminium en carbon heeft Campa materiaal voor onder andere de maanlander van NASA en voor de Formule 1 racewagens van Ferrari geleverd.

Het 160 pagina’s tellende boek Campagnolo: 75 Years of Cycling Passion doet de volledige geschiedenis van het bedrijf tot in de details uit de doeken. De meeste info komt uit de privé archieven van het bedrijf en werd nooit eerder naar buiten gebracht. Naast rijke teksten bevat het boek ook heel wat spectaculaire kleurenfoto’s.