Deel dit artikel:

6500 gordelaars nemen Antwerpse forten in

De tweede editie van de Fortengordel van de Provincie Antwerpen en de Gazet van Antwerpen is een enorm succes geworden. 6500 fietsers verkenden onder een stralende zon de forten rondom Antwerpen.


(foto marcellino bogaert)


Liefst 2000 deelnemers meer dan bij de eerste editie genoten van een dagje fietsen in Antwerpen. Onder hen waren zowel kinderen, ouders als grootouders. Het hele gezin leefde zich uit in de zeven van de nog acht bestaande Brialmontforten. Veel had te maken met het heerlijke zomerweer, maar ook de randanimatie en de inzet van de vele medewerkers wierp zijn vruchten af.

De gordelaars konden kiezen tussen drie trajecten van 15, 35 en 60 kilometer. De meeste deelnemers kozen voor de gulden middenweg van 35 km en begonnen al om 10u ’s morgens aan hun ontdekkingstocht. Vertrekken kon men in Edegem, Hoboken, Mortsel en Wommelgem. Ook de kastelen van Borsbeek, Oelegem en Wilrijk kon men op de routes verkennen.

Nadien genoten de deelnemers ook nog van een zalig terrasje. Meer dan één Bolleke Koninck ging er over de toonbank, terwijl de kinderen zich amuseerden op de springkasteel en de schminkstanden. Op de vele infostanden kon iedereen nog extra kennis opdoen over de omgeving.

Opmerkelijk was dat ook veel niet-fietsers afzakten naar Antwerpen om mee te genieten van het evenement. Zo werd het niet alleen een sportieve, maar ook amusante dag dankzij de Provincie Antwerpen en de Gazet van Antwerpen.