Deel dit artikel:

5e Ventourist/Ventousiast op 20 juni 2009

Op zaterdag 20 juni 2009 stuurt Sporta voor de vijfde keer op rij 2000 fietsers de Mont Ventoux op. Die ultieme inspanning moet de apotheose worden van een beweegcampagne van zeven maanden.


Op 20 juni 2009 rijden weer 2000 fietsers de Ventoux op. (foto belga)
Een gezonde levensstijl, minder stress en extra vrienden. Dat is de inzet van Ventourist/Ventousiast. De beweegcampagne wil een gezonde en sportieve levensstijl promoten en mikt daarbij op de doelgroep van de beginnende fietsers.

Ventourist is het synoniem van de sportanalfabeet die de uitdaging aangaat om zich voor te bereiden op één beklimming van de Mont Ventoux. De Ventousiast wil de drie verschillende zijden van de Mont Ventoux in één etmaal volbrengen.

Meer specifiek heeft Sporta nog doelgroepen in het vizier. Dames bijvoorbeeld, want wat is er mooier dan een dame op de fiets? Of bedrijven, wetenschappelijke onderzoeken tonen immers aan dat een fitte werknemer een absolute meerwaarde betekent op de werkvloer.

Tijdens de vijfde editie zal ook een aantal handbikers onder leiding van To Walk Again de legendarische col bestijgen. 20 juni wordt eveneens een zeer speciale dag voor de mentaal gehandicapte spelers van Theater Stap.

HET GOEDE DOEL

De opbrengst van Ventourist/Ventousiast gaat net zoals vorige jaren naar het goede doel. In 2008 bracht de fietscampagne 39.900 euro op. In 2009 fietsen de Ventouristen voor Hope for Kabondo, het weeshuis in Kenia van Annemie Struyf en Lieve Blancquaert en To Walk Again, het project van Marc Herremans.

Peter van de beweegcampagne is minister van Sport, Bert Anciaux. Voor de strijd van sportiefste provincie wist Sporta Saartje Vandendriessche, Hilde Claes, Annemie Struyf en Lieve Blanckaert reeds te strikken. Weldra wordt het vijfde boegbeeld bekend gemaakt.

Voor een beklimming van de Mont Ventoux kan je maar beter voorbereid zijn. Daarom ondersteunt Sporta elke deelnemer met een trainingsschema, voedingstips, technische tips, workshops, een trainingskalender plus tal van voorbereidende trainingstochten.

Meer info op www.sporta.be