Deel dit artikel:

58.000 Gordelaars trotseren weer en wind

De weergoden waren de 28e editie van De Gordel niet gunstig gezind, maar dat weerhield 58.000 sportievelingen er niet van om te fietsen, te mountainbiken of te wandelen.


Meer dan zes Gordelaars op tien kozen voor het fietsen. (foto Belga)
De Gordel bracht dit jaar 58.049 sportievelingen op de been. In vergelijking met de 27e editie vorig jaar waren er dat 19.254 minder, maar daar zat het slechte weer ongetwijfeld voor iets tussen.

Meer dan zes Gordelaars op tien kozen voor het fietsen (mountainbike en wielertoeristen inclusief). Bij het fietsen blijft de recreatieve fietstocht (50 km) de meest populaire fietsafstand. De recreatieve fietstocht in Zaventem (50 km) kende het grootste aantal deelnemers met 7.504 Gordelaars.

De 100 kilometer fietsen (de klassieke Gordel zoals hij in 1981 voor het eerst werd gereden) is nog steeds goed voor 19,98% van de Gordeldeelnemers (2007 : 18,64%).

De Gordel voor Wielertoeristen en Wielertoeristenclubs, goed voor een tocht van 140 km, had een hoog Ronde van Vlaanderen-gehalte met de beklimming van de Scheeberg, de Varenberg, de Eikenmolen, de Eikenberg, de Volkegemberg, de Arme Kleie, de Kasteeldreef, de Muur, de Bosberg, de Congoberg, de Gaasbeekstraat en de Keperenberg had.

De individuele tijdsopname op de muur van Geraardsbergen, een nieuw initiatief in samenwerking met wielersponsor Lotto, was een groot succes.