Deel dit artikel:

4LMNTS ontwerpt fleurige fiets- en triatlonoutfits voor vrouwen

Astrid en Marie-Laure zijn twee Vlaamse sportieve vriendinnen met een missie: een eigen kledinglijn lanceren voor vrouwelijke sporters. Benieuwd? Neem dan zeker een kijkje op hun blog en steun hun Kickstarter-campagne.

Gefrustreerd door het tekort aan modieuze fiets- en triatlonkledij voor vrouwen, besloot het Vlaamse duo haar eigen merk te lanceren. Via hun concept 4LMNTS willen Astrid en Marie-Laure zoveel mogelijk vrouwen aanzetten tot zwemmen, fietsen en lopen. Hun gedeelde passie voor die sporten combineren ze al een tijdje met een eigen blog met allerlei tips, verslagjes en recepten.

Delen en inspireren

“Vrouwen zouden geen compromis moeten maken tussen wat ze graag doen en wat ze graag zien. Ook tijdens het sporten moeten ze er goed kunnen uitzien”, klinkt het bij Astrid en Marie-Laure. Na de hype rond lopen zijn ook fietsen en triatlon aan een opmars bezig. Enkele jaren geleden raakte het duo gebeten door de triatlonmicrobe. Daaruit volgde vorig jaar een eigen blog ‘4LMNTS’, die ze onderhouden met enkele sportvriendinnen om hun passie te delen en anderen te inspireren. Al snel beseften ze dat een leuke outfit een goede stimulans kan zijn, maar dat die voor vrouwen zeer schaars zijn.

Belgische ontwerpster

Om de laatste modetrends te verweven in hun sportkledij, werken Marie-Laure en Astrid samen met een jonge Belgische ontwerpster. De focus van hun lijn ligt op kwaliteit, die ze bereiken door enkel met hoogwaardige stoffen te werken van toonaangevende Italiaanse fabrikanten. Verder voorzien ze ook vrouwspecifieke fiets- en triatlonzemen voor optimaal zitcomfort tijdens lange trainingen of wedstrijden. “Wij focussen op design en elegantie zonder in te boeten op kwaliteit”, klinkt het duidelijk bij de 4LMNTS-bezielers.

Floral Cycling Kit

De eerste collectie kreeg de naam ‘Floral Cycling Kit‘. Zoals die doet vermoeden gaat het om een stijlvolle, donkerblauwe outfit met fleurige en hippe bloemaccenten. De kledinglijn werft momenteel nog fondsen op crowdfundingwebsite Kickstarter. Wil je binnenkort de troste eigenaar zijn van een fleurige outfit? Steun dan zeker de campagne en neem een kijkje op de website van 4LMNTS.

Een fietstruitje met korte mouwen kost 79 euro, een volledige triatlonoutfit heb je vanaf 129 euro en een volledige wielertenue voor 139 euro. De gehele collectie is beschikbaar vanaf april 2016 en wordt verzonden naar alle plaatsen ter wereld. Spread the flowerpower!