Deel dit artikel:

4500 gordelaars rond Antwerpse forten

Met heel wat regen en wind waren de weergoden de GVA Fortengordel Provincie Antwerpen niet bepaald gunstig gezind, maar dat weerhield 4500 fietsers er niet van om er een sportieve dag van te maken.

De deelnemers konden op hun tocht van fort naar fort uitgebreid kennismaken met onvermoed mooie plekjes. Voor het hele gezin waren er tochten van 15, 35 of zelfs 50 km, voor wie alle zeven de deelnemende forten wou aandoen. Ook de wielertoeristen kwamen aan hun trekken met een lichtlopend parcours van 100 km.

Ondanks enkele weggehaalde pijlen zat de GVA Fortengordel Provincie Antwerpen organisatorisch goed in elkaar. Elk fort gooide de deuren wagenwijd open en de verschillende randanimaties werden gesmaakt.

Borsbeek werd omgetoverd tot een heus cultuurfort, in Mortsel konden de creatieve geesten hun gang gaan en in Hoboken waren verschillende sportactiviteiten gepland. In Wilrijk hadden boogschutters en paracommando’s het voor het zeggen en kon er ook een geleide natuurwandeling gemaakt worden.

In Edegem stond verkeersveiligheid centraal en kregen de deelnemers in de vrachtwagen van Mercator Verzekeringen onder andere uitleg over de dode hoek. Wommelgem was met 1.500 deelnemers het absolute topfort. Hier konde de deelnemers genieten van een heerlijke massage en een bezoek aan een sport- en politiemuseum.


Gerelateerde artikels