Deel dit artikel:

4 wereldkampioenen tekenen present voor Gentse Zesdaagse

Wat hebben Lotte Kopecky, Shari Bossuyt, Yoeri Havik en Ethan Hayter, naast een wereldtitel op de piste, met elkaar gemeen? Ze staan allemaal aan de start van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Regenbogen spotten geblazen op de 100ste editie van de Genste Zesdaagse. Yoeri Havik vormt een duo met onze landgenoot Fabio Van Den Bossche. De Brit Hayter wordt gekoppeld aan zijn landgenoot Fred Wright, terwijl onze landgenotes Kopecky en Bossuyt de blikvangers in de Fiberklaar Ladies Cup zijn.

Die Ladies Cup bestaat op vrijdag uit een puntenkoers en op zaterdag wacht er een scratch, een afvalling en opnieuw een puntenkoers. Lotte Kopecky is de regerende Europese kampioene op zowel de afvalling als de puntenkoers en voegde daar op het afgelopen WK ook de wereldtitel afvalling aan toe. Samen met Shari Bossuyt veroverde ze daarna ook de wereldtitel in de ploegkoers.

Ethan Hayter switchte na een uitstekende beurt op de weg terug naar de piste. En ook hier met succes: met Team Great Britain versloeg hij onder meer Ineos Grenadiers-ploeggenoot Ganna en vlamde hij naar de regenboogtrui in de ploegenachtervolging. Individueel pakte hij de wereldtitel in het omnium. De Brit vormt met zijn landgenoot, en andere vedette op de weg, Fred Wright een koppel.

Onze 22-jarige landgenoot Fabio Van Den Bossche vormt dan weer een tweetal met de 31-jarige Nederlander Yoeri Havik. De twee bekampten elkaar nog voor de wereldtitel op de Parijse piste. Van Den Bossche behaalde op dat WK brons in de puntenkoers en in de ploegkoers. Zijn toekomstige duopartner ging aan de haal met de wereldtitel in de puntenkoers.

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent vindt plaats van 15 tot 20 november, uiteraard in het Kuipke in Gent.