Deel dit artikel:

4 Tourploegen met nieuwe Ekoï/Pininfarina-sprinthelm

Maar liefst vier ploegen rijden in de Ronde van Frankrijk met een nieuwe Ekoï-helm. De Aerodinamica is samen met designlegende Pininfarina ontworpen en beschermt de hoofden van Israel-Premier Tech, Lotto-Dstny, Arkéa-Samsic en Cofidis.

“Ekoï presenteert met trots zijn nieuwe Aerodinamica-helm op de dag van het Grand Départ van de Tour de France”, klinkt het in het persbericht. “Meer dan alleen een naam, weerspiegelt de Aerodinamica de essentie van het ontwerp, met een knipoog naar de geschiedenis van de ontwerpers van de beroemde firma Pininfarina. In 1936 ontwierp Giovanni-Battista Pinin Farina een van zijn eerste auto’s: de Lancia Aprilia Aerodinamica, resoluut gericht op wedstrijden. 87 jaar later ontwierp de Italiaanse auto-ontwerper Pininfarina voor het eerst een fietshelm in een uitzonderlijke samenwerking met Ekoï.”

“De opdracht was simpel: een helm die geen compromissen sluit tussen elegantie en prestaties! Dit was de opdracht die werd toevertrouwd aan de ingenieurs van Ekoï en de ontwerpers van Pininfarina. Zowel in Fréjus als in Cambiano gingen maanden van onderzoek en ontwikkeling vooraf aan het gewenste resultaat: de Ekoï Aerodinamica designed by Pininfarina-helm. Van de vorm van de helm, met zijn uitgesproken rondingen die uitvoerig zijn bestudeerd in Pininfarina’s legendarische windtunnel, tot de keuze van de racekleuren en de integratie van de nieuwste veiligheidsinnovaties, geen enkel detail is aan het toeval overgelaten in dit kunstwerk dat het midden houdt tussen wetenschap en sport.”

In de sprint komt het inderdaad vaak aan op details, dus zorg je maar beter voor een aerodynamisch geoptimaliseerde helm. “Giacomo Nizzolo en Caleb Ewan hebben al kunnen profiteren van de voordelen in sprints, door respectievelijk de Tro Bro Léon en de Van Merksteijn Fences Classic te winnen. Tijdens de Tour de France zal de Ekoï Aerodinamica één van de meest zichtbare helmen zijn, aangezien deze gedragen zal worden door 4 ploegen in het peloton: Israel-Premier Tech, Lotto-Dstny, Arkéa-Samsic en Cofidis.”

De Ekoï Aerodinamica is binnenkort beschikbaar in twee kleuropties aan 249,99 euro. Speciaal zijn de 4 inzetstukken met Koroyd-technologie. Die Koroyd herken je aan de honingraatstructuur van lange, dunne buizen, die door warmte aan elkaar zijn gelast en voor 95% uit lucht bestaan. “De wanden van de buisjes, die tot de dunste ter wereld behoren, verbrijzelen gelijkmatig bij een impact, waardoor de energie van de impact aan de voor- en zijkant van de helm wordt geabsorbeerd. Deze unieke eigenschap vermindert schade aan de schedel en biedt tegelijkertijd een echt gevoel van koelte dankzij de luchtcirculatie door de buizen. Ekoï is het enige merk dat UCI World en Pro Tour teams uitrust met de innovatieve Koroyd-
technologie (bijvoorbeeld Smith en Endura gebruiken ook Koroyd in hun helmen, red.), een garantie voor de veiligheid van de renner.”