Deel dit artikel:

4 redenen die deze Tour zo bijzonder maken (1)

Nog vier nachtjes slapen en de Ronde van Frankrijk gaat (eindelijk) van start. In ons Tourmagazine somden we vier redenen op die deze 109e editie meer dan de moeite waard zullen maken. We bouwen op naar de Grand Départ in Kopenhagen door er elke dag eentje te belichten. Vandaag hebben we aandacht voor het internationale karakter van de Tour, die dit jaar ook in Denemarken, België en Zwitserland passeert.

Een uitje naar het buitenland is haast jaarlijkse kost voor de Tour, maar in 2022 oogt het parcours van de Ronde van Frankrijk internationaler dan ooit. Zes van de 21 dagen wordt er (gedeeltelijk) buiten de Hexagoon gekoerst! Daar heeft de openingsdriedaagse in Denemarken, inclusief ‘Grand Départ’ in hoofdstad Kopenhagen, uiteraard veel mee te maken.

Ook ons land passeert de revue, want de zesde etappe gaat van start in carnavalsstad Binche, die in 2019 al eens als ‘ville départ’ fungeerde. Vervolgens gaat het via de Ardennen naar het Noord-Franse Longwy. Het Tourpeloton rijdt een goede 70 kilometer op Belgische bodem. Twee dagen later zet het peloton koers richting Zwitserland en klimt het peloton naar olympische hoogten in Lausanne, de thuisbasis van het IOC. Daags nadien trekt de Tourkaravaan zich op gang in Aigle, waar het hoofdkwartier van de UCI gevestigd is. Kortom: de Tour zoekt dit jaar gretig andere oorden op en flirt geregeld met de landsgrenzen, al wordt de strijd vanaf de tweede week integraal uitgevochten op Franse bodem.

Het profiel van rit 6 tussen Binche en Longwy.

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Cycling, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!