Deel dit artikel:

3800 wielertoeristen daagden op aan de Ghelamco Arena voor de Omloop van Vlaanderen

De Omloop van Vlaanderen was ook in 2015 een groot succes. Niet minder dan 3800 wielertoeristen bedwongen onder een stralende zon de Leberg en de Molenberg en dokkerden over de Haaghoek en de Paddestraat.

Na een sabbatjaar omwille van slechte weersomstandigheden in 2013, kende de Omloop van Vlaanderen een sterke editie in 2014. Een jaar later deed de opener van de DVV Cycling Tour echter nog beter. Het was dan ook ideaal fietsweer: niet te warm en droog onder een stralend zonnetje.

Aan de nieuwe en fraaie startplaats, de Ghelamco Arena in Gent, daagden niet minder dan 3800 wielertoeristen op. Maarliefst 500 meer dan in 2014. De Omloop van Vlaanderen vertrok voor het eerst aan de het stadion van AA Gent. Een unieke startplaats. Alle deelnemers, die dat wilden, kregen de kans om een kijkje te nemen in het stadion.

Vooral de lange afstand van 147 km was erg populair. Bijna 1500 fietsers beklommen de Taaienberg, de Valkenberg en de Berendries. Een ideale voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen begin april. Ook de andere afstanden (82 en 112 km) hadden meer dan 1000 deelnemers.