Deel dit artikel:

365 dagen Amstel Gold Race

De kogel is door de kerk: het parcours van de Amstel Gold Race wordt permanent bewegwijzerd. De inschrijvingen voor de recreantenversie van de Nederlandse klassieker gaan overigens open op 10 januari.






Binnenkort kan je 365 dagen per jaar de Amstel Gold Race rijden. (foto nufoto)
De laatste jaren is gebleken dat er voor het rijden van het parcours van de Amstel Gold Race gedurende het hele jaar door belangstelling bestaat. Wekelijks melden zich hiervoor mensen bij de Stichting Amstel Gold Race en bij het VVV-kantoor. Daaruit ontstond het project ‘365 dagen Amstel Gold Race’.

De plannen voor een permanent bewegwijzerd parcours werden aanvankelijk tegengehouden door de besluiteloosheid van enkele gemeenten die de route aandoet. Die vreesden immers de overlast die de vele wielertoeristen met zich mee zouden brengen. Nu zijn de gemeenten en de provincie Limburg dan toch overeengekomen om het project uit te voeren. Gedeputeerde Staten investeren 100.000 euro in dit project.

Naast de wegwijzers komt er op verschillende hellingen in Zuid-Limburg een in de wereld uniek permanent tijdwaarnemingsysteem inclusief display. Het gaat dan om de beklimming van de Geulhemmerberg, de Adsteeg, de Bemelerberg en de Huls. Daarnaast worden op de hellingen de Loorberg en de Camerig tijdsregistratiesystemen zonder display geplaatst. De reeds bestaande proefopstelling op de Cauberg, maakt eveneens onderdeel uit van de route.

De permanente bewegwijzering wordt dinsdag 14 december 2010 al feestelijk geopend door niemand minder dan oud-AGR-winnaar Fränk Schleck

INSCHRIJVINGEN TOERVERSIE

Eveneens raakte bekend dat de inschrijvingen voor de 10de Toerversie Amstel Gold Race, die op zaterdag 19 april wordt gereden, open gaan op 10 januari om 20u. Er snel bij zijn is de boodschap, want de vorige jaren was deze toertocht in een mum van tijd volzet.

De finishlijn ligt zoals gewoonlijk op de top van de Cauberg in Valkenburg, maar ook andere beklimmingen uit de Amstel Gold Race zijn in de routes opgenomen. Elke deelnemer krijgt een Bikechip, waardoor zijn tijden worden geregistreerd en sms’jes over de status van zijn rit verstuurd worden naar vrienden en familie. Diverse camerapunten onderweg brengen de rit live in beeld. Deze beelden zullen samen met actiefoto’s achteraf terug te vinden zijn op een persoonlijke pagina.