Deel dit artikel:

2700 Belgen palmen La Planche des Belles Filles in

De Vogezen kleurden vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus helemaal zwart, geel en rood. Maar liefst 2700 Belgen namen deel aan Climbing for Life. Achteraf was er een spetterende pasta party en fuif.

Onder leiding van peter Lucien Van Impe bedwongen 2700 landgenoten onder meer La Plache des Belles Filles. Na vier Climbing for Life-edities werde de Alpen en de Pyreneeën ingeruild voor de Vogezen. De 2015-editie week dus af van de beproefde formule. In plaats van één mythische col te beklimmen, werden drie uitdagende omlopen voorgeschoteld – voor elk conditieniveau wat wils – met aankomst op La Planche des Belles Filles. Na afloop van de toertochten was er aan de voet van de Citadelle van Belfort een spetterende fuif met pasta party.

Alle deelnemers waren het na afloop eens dat de verhuis naar de Vogezen een schot in de roos was. “De Vogezen zijn zeker niet te onderschatten. Het was bijzonder leuk fietsen in deze schitterende regio.”

ASTMA EN MUCOVISCIDOSE

Climbing for Life zamelt niet alleen geld in voor tal van projecten rond astma en mucoviscidose, het brengt de aandoeningen ook heel expliciet onder de aandacht. Onder begeleiding van Energy Lab en prof. Dr. Lieven Dupont (KUL) zijn 15 deelnemers met astma of muco een half jaar lang intensief begeleid en voorbereid op deze sportieve uitdaging. Eén deelnemer met astma is een buitenbeentje. Hendrik Nonneman, werknemer bij partner Deme, heeft alle edities van Climbing For Life meegedaan en steeds de top bereikt.

Iedere deelnemer met astma of muco bereikte ook dit jaar de finish. De 15 deelnemers namen deel aan de toertocht van 77 km. Ook Kris Peeters en Roger De Vlaeminck reden mee met de groep van astma of muco-patiënten.