Deel dit artikel:

2500 fietsers genieten van Antwerpse Tourtochten

Een dag voor de Tourrenners in Antwerpen neerstrijken was het zondag aan de wielertoeristen en sportieve families om hun beste beentje voor te zetten tijdens de Tourtochten.

De wielertoeristen konden kiezen uit een attractieve fietstocht van 85 of 117 km. De start en aankomst van beide tochten bevonden zich in Park Spoor Noord. Alle tochten passeerden ook langs het Fanpark op de Groenplaats, waar zondagnamiddag net als zaterdag een gezellige drukte heerste.

Voor fietsgrage families met (kleine) kinderen en voor de mindere kilometervreters was er ook een volledig begeleide familietocht van 11 km doorheen de binnenstad. Zo kon iedereen kennis maken met het echte gevoel van het peloton. Ook Antwerps Schepen van Sport Ludo Van Campenhout en enkele bekende oud-renners, waaronder Edwig Van Hooydonck, reden mee.

Aan de familietocht namen 200 fietsers deel. Ter vergelijking: het Tourpeloton bestaat uit 198 renners. De deelnemers beleefden dus het ware Tour de France-gevoel! De wielertoeristen die voor de 85 of 117 km kozen waren in totaal met 2300.