Deel dit artikel:

2.035 km in 131 uur

Tim Veremans uit Kasterlee is als vierde gefinisht in de Race Around Ireland. Daarmee kwalificeerde de ultrarijder zich voor de nog zwaardere Race Across America.


Tim Veremans kreeg het zwaar te verduren in Ierland. (foto race around ireland)
In Europa’s zwaarste ultrakoers moesten de deelnemers zo snel mogelijk helemaal rond Ierland en Noord-Ierland fietsen, goed voor 2.100 km. Tim was één van de 13 deelnemers die de uitdaging solo aangingen. Hij finishte na 131 uur.

Van een leien dakje liep het wel niet voor onze landgenoot. Zo kreeg hij onder andere te kampen met een spierletsel, noodweer, blaren op zijn handen en zadelpijn waardoor hij zowat de helft van de afstand rechtstaand op de pedalen moest afleggen. Tim rok tussendoor zo weinig tijd uit om te slapen dat hij bijna indommelde op de fiets.

Maar eind goed, al goed. Tim is dankzij zijn vierde plaats meteen ook gekwalificeerd voor de Race Across America. Deze Amerikaanse ultrafietstocht van Los Angeles naar New York is met 4.850 km nóg een stuk zwaarder. Maar daarover werd door zijn omgeving in de eerste dagen na zijn thuiskomst met geen woord gerept…