Deel dit artikel:

2.000 waaghalzen razen van Alpe d’Huez

Afgelopen weekend stortten meer dan 2.000 waaghalzen zich weer van de Alpe d'Huez naar beneden. 's Werelds langste downhill mountainbike race werd gewonnen door de Fransman Jerome Clementz. Bekijk de beelden!


(foto mégavalanche)


De deelnemers aan de Mégavalanche startten op de Pic Blanc, het hoogste punt van de Alpe d’Huez op 3300 meter hoogte. Daarna volgde een 30 km lange en 2700 meter diepe afdaling door de sneeuw, over gletsjers, door het puin en langsheen avontuurlijke singletracks in het bos.

Meer dan 2.000 waaghalzen probeerden zich in de week voorafgaande aan de Mégavalanche te kwalificeren voor de finale op een korter alternatief parcours. Naast een massa recreatieve bikers stonden er ook enkele profs aan de start.

Bij de mannen pakte de Fransman Jerome Clementz de zege in een tijd van 56:02. MTB-legende Nicolas Vouilloz en Sam Blenkinsop vervolledigden het podium. Remy Absalon, broer van Julien, finishte als vierde. Anne-Caroline Chausson was met 1u07:40 de snelste vrouw, voor Emmeline Ragot en Meggie Bichard.