Deel dit artikel:

18-jarige rijdt 6000 km in 37 dagen

Euan Hunter heeft in 37 dagen tijd van de west- naar de oostkust van Canada gefietst. De 18-jarige Schot wou daarmee geld inzamelen voor uitgehongerde kinderen de armste landen van de wereld.
Euan Hunter: ‘Ik hou ervan om mijn lichaam tot het uiterste te drijven’
Hunter, voormalig student van de Currie High School in Edinburgh, vierde zijn 18de verjaardag tijdens zijn 6000 km lange rit van Vancouver naar Halifax, waarover hij 37 dagen deed.

“Vele mensen vroegen me waarom ik in godsnaam dwars door Canada wou fietsen en eerlijk gezegd heb ik er zelf ook geen idee van. Het was eigenlijk nogal een impulsieve gedachte en ik ben er gewoon voor gegaan.”

“Ik denk dat vooral het avontuur, de fysieke uitdaging en de mogelijkheid om geld in te zamelen voor een goed doel me zo aantrokken in dit project. Bovendien leek Canada me gewoon een leuke plek.”

De jonge Schot haalde tot dusver al meer dan 1000 euro op, genoeg om 162 kinderen uit Malawi van schoolmaaltijden te voorzien. 
 
Gevraagd naar zijn volgende uitdaging moest Hunter het antwoord schuldig blijven. “Maar ik hou ervan om mijn lichaam tot het uiterste te drijven, dus ik zal nog wel iets vinden. Eind dit jaar rijd ik in ieder geval nog een 24u-MTB-marathon.”