Deel dit artikel:

175x de Paterberg in 24 uur

Diabetespatiënt Patrick De Cridts heeft afgelopen weekend 175 keer de Paterberg beklommen in 24 uur. Met de stunt wou hij bewijzen dat diabetes geen beperking hoeft te zijn voor sporters.


Ronde 128 had een grote emotionele waarde voor Patrick De Cridts. (foto jowan.be)
De Cridts wou aanvankelijk 128 keer de Paterberg oprijden in 24 uur. 128 keer omdat zijn dochtertje Febe in 2002 128 uren vocht voor haar leven. De teller stond zondagnamiddag echter op 175.

Met deze uitdaging wou De Cridts de buitenwereld tonen dat diabetes geen beperking hoeft te zijn om aan sport te doen. Tevens wou hij geld in het laatje brengen voor zijn Febe Foundation.

In totaal zat De Cridts 560 km op de fiets. Een pak supporters kwam de atleet aanmoedigen. Telkens als hij de helling bovenreed, kreeg hij een hartverwarmend applaus.

Vooral ronde 128 had een grote emotionele waarde. “Die ronde wou ik eeuwig laten duren voor Febe. Ik hoop dat miljoenen diabetici in de wereld zich aan deze extreme prestatie kunnen optrekken”, aldus De Cridts, die in de toekomst positieve sportconcepten wil uitwerken voor kinderen en volwassenen met diabetes.