Deel dit artikel:

16de Bilzen Classic op 30 mei 2009

Het seizoen 2008 zit er voor de meeste wielertoeristenclubs op, maar er zijn er heel wat onder hen die al bezig zijn met volgend jaar. Zo ook de organsiatie van de Bilzen Classic, waarvan de 16e editie zal doorgaan op zaterdag 30 mei.

De Bilzen Classic is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde op de zomerseizoenkalender. Steeds meer deelnemers uit binnen- en buitenland weten dan ook de weg te vinden naar Bilzen. Op de editie van dit jaar werd een voorlopige top bereikt met liefst 3324 deelnemers.

Ter gelegenheid van de 15de editie werd het parcours grondig vernieuwd. Onder het motto ‘zelfde streek maar andere wegen’ bood de organisatie de deelnemers een nieuw landelijk parcours aan door dezelfde streek en dat concept werd gesmaakt.

In 2009 gaat de Bilzen Classic op de ingeslagen weg verder. Er worden opnieuw 5 afstanden aangeboden: 30, 60, 100, 130 en 175 km met wisselende moeilijkheidsgraden.

Alle informatie over deze tochten, met fotoreportages, filmpjes, verslagen en alle praktische info, vind je op www.bilzenclassic.org of www.meremtrappers.be.

Gerelateerde artikels