Deel dit artikel:

14.000 bezoekers op Fiets- en Wandelbeurs

Afgelopen weekend vond in Mechelen de eerste Vlaamse editie van de Fiets- en Wandelbeurs plaats. Met meer dan 14.000 bezoekers op twee dagen tijd was het meteen een schot in de roos.

De beurs werd zaterdagmorgen geopend door de Mechelse burgemeester Bart Somers, Antwerps gedeputeerde voor Toerisme Inga Verhaert en administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen Peter De Wilde.

De bezoekers konden zich laten inspireren, zowel voor fiets- of wandeluitstappen vlakbij in eigen regio als voor actieve fiets- en wandelvakanties in Europa of daarbuiten. Bovendien konden ze outdoormateriaal bekijken en een breed gamma aan fietsen uittesten op het fietsparcours.

“Al onze verwachtingen zijn overtroffen”, aldus Theo Jorna, organisator van de beurs. “Net als vorige week in Amsterdam zien we dat een groeiende groep mensen op zoek is naar leuke routes of bestemmingen om te fietsen en wandelen. Die groep hebben we dankzij de samenwerking met Vlaamse organisaties als de Vakantiefietser, Grote Routepaden en Aktivia ruimschoots bereikt.”

Er komt dan ook met zekerheid een nieuwe editie van de Fiets- en Wandelbeurs, meer bepaald op 16 en 17 februari 2013.