Deel dit artikel:

11.000 km fietsplezier op een schijfje

Er is een tweede, meer actuele versie van de 'DVD Topografische Fietskaarten Vlaanderen' verschenen bij uitgeverij Lannoo. Daarop kan je alle Vlaamse fietsknooppuntennetwerken gedetailleerd bekijken.


(foto lannoo)
Er bestond al zo’n DVD maar die is nu geactualiseerd. Zo zijn er nieuwe fietsnetwerken uit het Scheldeland, Waasland en Dijleland bijgekomen en werden een aantal bestaande routes uitgebreid.

Bovendien voorziet de dvd ook een paar leuke extra’s. Na de rit kan je bijvoorbeeld een overzicht bekijken van de tocht met daarin de lengte, duur en het hoogteprofiel. Er is ook de mogelijkheid om je eigen fietskaart samen te stellen of de route te exporteren naar je Garmin GPS. Op de kaarten zijn ook interessante fietsadressen aangeduid zoals logies, fietsverhuurcentra, toerismekantoren en fietsvriendelijke cafés.

Meer info over deze DVD-ROM (kostprijs: 49,95 euro) kan je vinden op www.lannoo.com of op www.topokaarten.be. Op die laatste website kunnen bezitters van de eerste DVD een upgrade downloaden. Je kan de DVD online bestellen via de webshop van Lannoo.