Deel dit artikel:

10 dingen die je beter niet doet tijdens het fietsen (VIDEO)

De mannen van GCN verzamelden tien zaken die je beter niet doet tijdens het fietsen. Ja hoor, spuwen, bovenbuistasjes en telefoneren komen aan bod. Bekijk hier het filmpje!

De ene ‘overtreding’ is al erger dan de andere, maar deze tien handelingen hou je maar beter achterwege tijdens je volgende training of koers:

1. Probeer geen gesprek aan te gaan met de persoon die buiten adem naast jou zit te zwoegen op een klim of in een zwaar stuk tegen de wind. Het is misschien leuk voor jou dat je kunt tonen hoe fris je nog zit, maar echt motiverend is het niet voor die andere.

2. Maak je fiets niet lelijk met een bovenbuistasje. Het voegt bijna niets toe en doet je tweewieler er alleen maar belachelijk uitzien. Kies voor een compact zadeltasje in de plaats.

3. Zit niet te telefoneren tijdens het fietsen, tenzij het een noodgeval is.

4. Een twijfelgeval: moet je wel een uitgebreid zegegebaar doen als je een simpel sprintje naar de top of het plaatsnaambordje ‘gewonnen’ hebt?

5. Let toch maar op als je net iets te uitgebreid jezelf aan het bewonderen bent in de weerspiegeling van een ruit

6. Om het veilig te houden, trek toch maar geen regenjasje al rijdend aan. Even stoppen is nu ook niet zo erg.

7. Teveel excuses waarom je niet gewonnen hebt of niet als eerste boven kwam klinken al snel onnozel. Hou ze dus maar voor jezelf, tenzij je het risico wil lopen dat je kameraden er de spot mee gaan drijven.

8. Gooi nooit afval op de straat (of erlangs). Er zijn geen excuses voor. Stop aan een vuilnisbak en maak je achterzak met lege gelletjes en gebruikte papiertjes daar leeg.

9. Geniepig een half wiel voor rijden op je kompaan die naast je rijdt, is niet bepaald sympathiek. Als je wil snel gaan, neem consequent de kop in de plaats van pesterig te versnellen en te kijken wat degene naast je doet.

10. Spuw en snot moeten een uitweg vinden, maar niet op het been of het gezicht van de mensen die achter je fietsen. Waarschuw dus of mik wat beter. Een simpele zaak van beleefdheid.