Deel dit artikel:

1 miljoen Nederlanders op de fiets

Op 31 maart willen onze noorderburen op hetzelfde tijdstip één miljoen mensen op de fiets krijgen. Fietsfabrikant Vanmoof prijst het tweewielergebruik in een commercial alvast op een originele manier aan.


Als er op 31 maart één miljoen Nederlanders op hetzelfde moment op de fiets zitten, zou dat meteen goed zijn voor een nieuw wereldrecord. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond willen op deze ludieke manier laten zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan je dagelijkse portie bewegen te komen.

Drie keer per week drie kilometer heen en weer fietsen verbetert de conditie van mensen met een slechte conditie al met 10%. En fietsen draagt ook nog eens bij aan de aanpak van het fileprobleem en de vermindering van CO2-uitstoot.

Op de website van het organiserende comité kan je trouwens met behulp van de fietscalculator eenvoudig uitrekenen hoeveel je bespaart door de auto te laten staan en de fiets te nemen.

WHAT PLEASES A DUTCH GIRL?

Bij Vanmoof prijzen ze het gebruik van de fiets alvast op een originele manier aan. De Amsterdamse fietsfabrikant lanceerde een nieuwe viral ad met als titel “what pleases a Dutch girl most?”. Bekijk het filmpje:

Gerelateerde artikels