Deel dit artikel:

1.500 Belgen klaar voor de beklimming van de Stelvio

Het centrum van het bergstadje Bormio in Italië wordt op dit moment voor de tweede maal overspoeld door Belgen. Ze zijn daar allemaal met één doel voor ogen; het beklimmen van de 21,5km lange en 2758m hoge Stelvio.

De beklimming van de beruchte Stelvio staat zaterdag op het programma, maar vrijdag kunnen de liefhebbers van het betere klimwerk zich al uitleven tijdens een uitdagende fietstocht van 109km met daarin o.a. de beklimming van de Passo Gavia en de loodzware Mortirolo.

BEWEEGPROJECT

Passo dello Stelvio is vooral een beweegproject. Met het evenement tracht de organisatie een haalbaar sportief doel te geven aan de deelnemers. Velen onder hen hebben pas dit jaar een fiets aangeschaft, of hebben nog nooit een echte col buiten categorie bedwongen. Dankzij het evenement hebben 1.500 mensen toegeleefd naar een schitterend doel, dit door zich fysiek op punt te zetten.

SAMEN VOOR DE PREVENTIE VAN DIABETES

De eerste editie van “Passo Dello Stelvio” stond al in het teken van de strijd tegen diabetes, met de Diabetes Liga als goed doel. In 2014 wordt extra aandacht besteed aan prediabetes. Dit voorstadium van type 2 diabetes met licht verhoogde bloedsuikerwaarden verloopt dikwijls onopgemerkt en er kunnen reeds verwikkelingen aanwezig zijn. Het goede nieuws is dat er op dat moment nog een terugweg is, via een gezonde levensstijl en de juiste behandeling. In samenwerking met de Diabetes Liga willen Golazo en Energy Lab de preventie van type 2 diabetes onder de aandacht brengen. Beweging is immers een krachtig middel in zowel de behandeling als de preventie van diabetes!

Energy Lab heeft 10 deelnemers, waaronder 7 met prediabetes, gedurende enkele maanden begeleid in voorbereiding op de beklimming. Team Stelvio 2014 heeft 2 grote doelstellingen: de top van de Stelvio bereiken en ook daarna fit blijven. Zij zullen tijdens de beklimming gevolgd worden door een medisch team en door de trotse peter van het project, Lucien Van Impe. De Diabetes Liga heeft er met Team Stelvio enkele enthousiaste ambassadeurs bij om de bevolking meer bewust te maken van diabetes en de preventieboodschap verder te verspreiden.

BV’S OP WEG NAAR DE TOP

Onder de 1.500 deelnemers ook enkele BV’s die zich zullen wagen aan de Stelvio. Zanger Frederik Sioen, VTM-weerman Frank Duboccage en Lucien Van Impe zijn de bekendste namen.

LUMINUS AFTER BIKE PARTY

Na de inspanning is er uiteraard de ontspanning. Op zaterdagavond kunnen de 1.500 deelnemers uit de bol gaan op de Luminus After Bike Party waar DJ Stelvio tot in de vroege uurtjes de beste dansmuziek draait.